Basamak Oyunu
BASAMAK OYUNU
Dikkat geliştiren ve bedensel gelişime oldukça katkı sağlayan basamak oyunu herkesin rahatlıkla oynayabileceği bir etkinlik türüdür. Oynayan kişiye birçok faydası olan bu oyun okul öncesinde oynana bilinecek bir oyundur. Hem öğreten hem de eğiten bu oyun isteğe göre değiştirile bilir. Drama nedir?, Dramanın faydaları nelerdir?, Okul öncesi etkinlikleri nelerdir? Dramanın etkinlikleri nelerdir?, Drama teknikleri nelerdir?, Okul öncesi oyunları nelerdir?, Yetişkinler için drama etkinlikler nelerdir?, Liseler için drama oyunları nelerdir?, Drama çeşitleri nelerdir?, Drama oyunları nelerdir?, Eğitici oyunlar nelerdir?, işte bu soruların yanıtı…
- İlk önce basamaklar oluşturulmalıdır. Basamaklar isteğe göre belirlene bilir. Mutlaka bu oyun düz bir zeminde yapılmalıdır ve zemin kaygan olmamalıdır.
- Benim yapmış olduğum basamaklar 5 taneden oluşmaktadır. Mesafe aralığı yetişkinlere göre normaldir. Fakat bu oyun okul öncesinde de uygulanacak ise özellikle basamağın aralığı ona göre ayarlanmalıdır. Eğer mesafe uzak yapılırsa çocukların atlamasında sıkıntı ola bilir.
- Basamakların sayıları belli edilir ve mesafeye göre sabitlenir. Tamamen basamaklar ve mesafelerde ayarlandıktan sonra oyunu oynayacak kişiler 3lü olarak grup oluşturulmalıdır. Eğer oynayacak olan kişilerin sayısı az ise ona göre ayarlanmalıdır.
- Her şey hazır olduktan sonra lider oyucuları istedikleri basamaklardan birine geçmelerini söyler. Daha sonra lider komut vermeye başlar, 1 derse 1e zıplarlar, 3 derse 3 e, 4 derse 4e , 5 e derse de 5e geçerler. Böyle komut vererek devam edilmelidir.
- Lider komut verdiği zaman çizgiye basan kişiler, yanlış basamağa zıplayanlar ve şaşıranlar oyundan çıkmaktadır. Böyle lider komut vererek şaşırmadan ve yanlış yapmadan bitiren kişi tebrik edilir.
- Önemli olan bu oyunda dikkatli olarak verilen komutla doğru basamağa zıplamaktır.
- Okul öncesinde de uygulana bilir.
DRAMANIN DİĞER ETKİNLİKLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!
Basamak Oyununun Faydaları
- Dikkat eksikliğine iyi gelmektedir.
- Odaklanma sorununu da çözmektedir.
- Konsantrasyon bozukluğuna da iyi gelmektedir.
- Vücudun kaslarını geliştirmektedir.
- Fiziksel aktiviteye katkı sağlamaktadır.
- Komutlara karşılık vermeyi öğretmektedir.
- Özellikle problem çözme yeteneğini kazandırmaktadır.
- Sosyalleşmeyi sağlamaktadır.
- İletişimi kuvvetlendirmektedir.
- Psiko motor becerisi de kazandırmaktadır.
- Vücudun enerji depolamasını da sağlamaktadır.
SİTEMİZİN DİĞER BLOK YAZILARINI OKUMAYI UNUTMAYIN!