DRAMA ETKİNLİKLERİ

Rüzgar Hangi Yönden Esiyor Oyunu

RÜZGAR HANGİ YÖNDEN ESİYOR OYUNU

Gruplaşarak oynayan rüzgar hangi yönden esiyor oyunu hem eğlendiren hem de odaklandıran bir oyun türüdür. Sandalye kapmaca oyununa da benzetilmektedir. Drama nedir?, Dramanın yararları nelerdir?, Eğitici oyunlar nelerdir?, Drama teknikleri nelerdir?, Drama etkinlikleri nelerdir?, Okul öncesi etkinlikleri nelerdir?, Yetişkinler için drama etkinlikleri nelerdir?, Drama oyunları nelerdir?, Drama çeşitleri nelerdir?…

Rüzgar Hangi Yönden Esiyor Oyunu Nasıl Oynanır?

  • Oyun için geniş ve boş bir ortam ayarlanmalıdır. Lider ortamı ayarladıktan sonra oyunu kaç katılımcı katılacak ise 1 tane eksik olacak şekilde sandalye ayarlanmalıdır. Lider sandalyeleri çember şekilde dizmelidir. Oyunun ortamı ayarlandıktan sonra lider oyunu ve kurallarını katılımcılara anlatır.
  • Lider bir müzik açar ve katılımcılar sandalyelerin etrafında dolanırlar. Bir süre sonra sonra lider müziği kapatır ve katılımcılar sandalyelere otururlar, oturamayan ayakta kalan kişi ebe olmuş olur. Herkes sandalyelerde yerini aldıktan sonra aldıktan sonra ebe çemberin ortasına geçer ve komut verir. Ebe ” Bugün rüzgar siyah ayakkabı giyenlerden esiyor” dediği zaman  siyah ayakkabılı olan kişiler kendi aralarında yer değiştirirler. Yer değiştirme işlemi  sırasında eğer ebe boş sandalye bulursa oturur. Ayakta kalan kişi ise ebe olur. Ayrıca yer değiştirme işlemi yapılırken katılımcı sağındaki ve solundaki kişiyle yer değiştiremez. Bu önemli bir kuraldır.
  • Ebe yer kapamaz ise tekrardan komut verir ” bugün rüzgar saat takanlardan esiyor ” dediği zaman saat takan kişiler kendi aralarında yer değiştirirler. Ebe yine sandalye kapmaya çalışır. Kapar ise boşta kalan kişi ebe olur. Kapamaz ise yine aynı şekilde komut vermeye devam eder. Örnek komutlar; beyaz giyenler, pembe giyenler, sarı saçlı olanlar, siyah saçlı olanlar vb… Oyun bu şekilde devam eder. Liderin komutu ile oyun biter.

DRAMANIN DİĞER ETKİNLİKLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

Rüzgar Hangi Yönden Esiyor Oyunu Kazanımı

  1. İletişimi ve etkileşimi artırmaktadır.
  2. Bedensel ve fiziksel gelişime de katkı sağlamaktadır.
  3. Sosyalleşmeyi de sağlamaktadır.
  4. Dikkati ve odaklanmayı artırmaktadır.
  5. Arkadaşlık duygularını pekiştirmektedir.
  6. Özellikle eğlendirmektedir.
  7. Problem çözme yeteneğini de geliştirmektedir.

SİTEMİZİN DİĞER BLOK YAZIALRINI OKUMAYI UNUTMAYIN!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir