Yön Oyunu
YÖN OYUNU
Bedensel aktivitelerden sayılan yön oyunu oynayan kişi veya kişilere birçok faydalı olan bir etkinlik türüdür. Hazırlanması kolay olan, oynandığı zaman eğlendiren bir oyundur. Drama nedir?, Drama etkinlikleri nelerdir?, Eğitici oyunlar nelerdir?, Drama teknikleri nelerdir?, Drama oyunları nelerdir?, Okul öncesi drama etkinlikleri nelerdir?, Dramanın yararları nelerdir?, Etkinlik?, Okul öncesi oyunlar nelerdir?, işte bu soruların yanıtı…
- Bu oyunu ben kağıda çizerek yapmayı tercih ettim. İsteyen kişilerde betona veya fayansa da çize bilir. Kağıtlara düz, yan, çaprak olacak şekilde çizgiler çizilmelidir. Bazı yönlerden 2 ve ya 3 tane yapıla bilir. İsteğe göre daha fazla da yapıla bilir.
- Fakat çizimler yapılırken kalın ve belli olacak bir renk ve kalem tercih edilmelidir. Kağıt olarak a4 beyaz kağıt tercih edilmiştir. İsteğe göre renkli kağıtlardan tercih edile bilir.
- Çizim işlemi bittikten sonra yönler karışık olacak şekilde kaygan olmayan düz bir zemine yerleştirilmelidir. Bu oyunda kağıtların üzerine basılmadan yapıldı eğer kağıtların üzerine basılma söz konusu ise kağıtların yapıştırılması gerekir.
- Fotoğrafta görüldüğü gibi 8 tane kağıda farklı yönler çizildi. Bazı yönlerden 2 tane bazı yönlerden 3 tane tercih edildi. Bu isteğe göre zorluk seviyesine göre de değişe bilir.
- Materyaller ve yönler hazırlandıktan sonra lider katılımcıları oyunun oynanacağı ortama toplar ve oyunun nasıl yapılacağını anlatır. Daha sonra lider komutuyla katılımcılardan 1 tanesi kağıtta gösterilenlere göre ayaklarını çevirir. Zıplayarak ve hızlı yapılması önemlidir. Bütün katılımcılar bu oyunu oynayana kadar devam edilir. Yanlış yapanlar tekrar yaptırılır ve oyun sonlandırılır.
- Yön oyununun amacı hızlı ve zıplayarak şaşırmadan bütün yönleri doğru yapmaktır. Şaşıran veya hızlı yapamayan kişiler yavaş ve dikkatli şekilde yaptırılarak oyun daha sonra hızlıya döndürülmelidir.
- Okul öncesinde de uygulana bilir bir etkinliktir.
DRAMANIN DİĞER ETKİNLİKLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!
Yön Oyunun Yararları
- Yönlerin öğrenilmesini sağlamaktadır.
- Dikkat eksikliğine karşı iyi gelmektedir.
- Problem çözme yeteneğini kazandırmaktadır.
- Odaklanamama problemine de iyi gelmektedir.
- Konsantrasyon bozukluğuna da iyi gelmektedir.
- Bedenle yapılan bir aktivitedir.
- Bağımlı ve bağımsız olarak hareket etmeyi öğretmektedir.
- Vücut ve kas gelişimini artırmaktadır.
- Denge de durmayı öğretmektedir.
- İletişimi kuvvetlendirmektedir.
- Ayrıca sıra beklemeyi de öğretmektedir.
SİTEMİZİN DİĞER BLOK YAZILARINI OKUMAYI UNUTMAYIN!