DRAMA ETKİNLİKLERİ

Bardak Toplama Oyunu

BARDAK TOPLAMA OYUNU

Plastik bardaklarla ve pipetlerle her ortamda kolaylıkla oynanan bardak toplama oyunu hem eğlenceli hem de yararlıdır. El ve göz koordinasyonları çalıştırarak dikkat eksikliğine de iyi gelmektedir. Drama nedir?, Dramanın yararları nelerdir?, Eğitici oyunlar nelerdir?, Drama teknikleri nelerdir?, Drama etkinlikleri nelerdir?, Yaratıcı dramanın özellikleri nelerdir?, Okul öncesi drama etkinlikleri nelerdir?, Yetişkinler için drama etkinlikleri nelerdir?, Drama oyunları nelerdir?, işte bu soruların yanıtı…

Bardak Toplama Oyunu Nasıl Oynanır?

  • Bu oyun yeterli miktarda plastik bardak ve uzun ve kalın olacak şekilde pipet kullanılmaktadır. Materyal kişi sayısına ve zorluluğa göre değişmektedir. Bardak isteğe göre sayısı belirlene bilir. Fakat en az  50 tane olması önemlidir. 
  • Materyaller ayarlandıktan sonra zemini düz olan kare masa kullanılmalıdır. Masanın üzerine bütün bardakları kapalı olacak şekilde resimde de görülen şekilde katılımcıların rahat alacağı şekilde yerleştirilmelidir. Masanın 2 tarafına iki tane sandalye yerleştirilmelidir. Lider katılımcılardan iki tanesini oyun için sandalyeye oturmalarını ister. Katılımcılar sandalyeye oturduktan sonra lider oyunu ve kurallarını anlatır.  
  • Katılımcılar pipetle masanın üzerinde ters duran bardakları birer birer masanın kenarına çekerek, pipetle bardakları alttan alarak üst üste koymaya çalışırlar. Bardaklar alırken yere düşürme veya devrilirse o bardaklar kullanılmaz. Lider o bardakları eski haline çevirir. Bu oyunu oynarken tek el kullanılmaktadır. Diğer elin kullanılması yasaktır. 
  • Bardakları en erken oyunun kurallarına uyarak en çok üst üste koyan kişi oyunu kazanmış olur. Diğer bütün katılımcılarda aynı şekilde oyunu oynarlar. En çok bardakları üst üste koyan kişiler tebrik edilir.
  • Önemli olan hızlı ve dikkatli bir şekilde bardakları üst üste dizmektir.
  • Okul öncesinde de uygulana bilir bir oyundur.

DRAMANIN DİĞER ETKİNLİKLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

Bardak Toplam Oyununun Kazanımları

  1. El ve göz koordinasyonlarını çalıştırmaktadır.
  2. El kaslarını çalıştırmaktadır.
  3. Problem çözme yeteneği kazandırmaktadır.
  4. Dikkat eksikliğini gidererek daha dikkatli olmayı sağlamaktadır.
  5. Odaklanamama problemine de iyi gelmektedir.
  6. Konsantrasyon bozukluğuna da iyi gelmektedir.
  7. Yarışma bilinci kazandırmaktadır.
  8. Ayrıca zihnin ve beynin çalışmasını da sağlamaktadır.

SİTEMİZİN DİĞER BLOK YAZILARINI OKUMAYI UNUTMAYIN!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir