DRAMA ETKİNLİKLERİ

Komşu Oyunu

KOMŞU OYUNU

Geniş ortamda ve çok kişiyle eğlenerek  oynanan komşu oyunu iletişimi ve arkadaşları pekiştirmek için en idealdir. Materyal kullanılmadan da oynanan bu oyun  okul öncesinde uygulanabilir bir oyun değildir. Drama nedir?, Drama teknikleri nelerdir?, Eğitici drama oyunları nelerdir?, Drama etkinlikleri nelerdir?, Dramanın yararları nelerdir?, Yetişkinler için drama etkinlikleri nelerdir?, İşte bu soruların yanıtı…

Komşu Oyunu Nasıl Oynanır?

  • Kalabalık şekilde oynanan  bu oyun için özellikle ortamın geniş olması gerekir, ortamın geniş olması kadar mekanın rahat hareket edilecek şekilde olması da gerekir.  Bu oyunda  kişi sayı da ortamı belirlemektedir.
  • Oyunun oynanacağı ortamda ayarlandıktan sonra katılımcı sayısına göre sandalyeler çember şeklinde yerleştirilmelidir. Çemberi çok gevşek olmaması gerekir, sandalye birbirine yakın olmalıdır. Eğer Sandalye yok ise bu oyun ayakta veya yere oturarak ta oynanabilir. 
  • Lider katılımcıları oyunun bulunduğu ortama çağırır ve herkesin sandalyelerden birisine oturmasını ister. Katılımcılar sandalyeye oturduktan sonra lider oyunu ve kuralları katılımcılara anlatır. İlk önce lider ebe olur çemberin ortasına geçer ve katılımcılardan birinin ismini söyleyerek ” komşularında memnun musun ‘ diye söyler. O kişi de ”memnunum ” derse ebe başka kişi geçer eğer ”ikisinde de memnun değilim” derse ebe” kimden memnun olursun” der. O kişi oyuncular arasında iki kişiyi seçer. Memnun olunmayan kişilerle istenen kişiler yer değiştirirler. Kişi sadece bir komşusunu da değiştirebilir. Bu yer değiştirme sırasında ebe memnun olunmayan komşuların yerinden bir tanesine oturur ve ayakta kalan kişi ise ebe olmuş olur.  Eğer ebe oturamaz ise başka kişilere sormaya devam eder.  Ebe olan kişi aynı şekilde bir katılıcının adını söyler  ve komşusundan memnun olup olmadığını söyler. O kişinin vereceği cevaba göre de değişiklik yapılır. Oyun bu şekilde bütün katılımcılara sorana kadar devam edilir. 
  • Okul öncesinde uygulanamaz.

DRAMANIN DİĞER ETKİNLİKLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

Komşu Oyununun Kazanımları

  1. Gruplaşmayı sağlıyor.
  2. İletişimi kuvvetlendirmektedir.
  3. Dikkatli olmayı sağlamaktadır.
  4. Bedensel gelişimi artırmaktadır.
  5. Arkadaşlık duygularını pekiştirmektedir.
  6. Sosyalleşmeyi sağlamaktadır.
  7. Problem çözme yeteneğini kazandırmaktadır.
  8. Odaklanmayı sağlamaktadır.

SİTEMİZİN DİĞER BLOK YAZILARINI OKUMAYI UNUTMAYIN!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir