Elimdeki Ne? Oyunu
ELİMDEKİ NE?OYUNU
Nesneleri ve kişileri gözü kapalı şekilde dokunarak hissetmek ve bilmek için elimdeki ne oyunu tam uygundur. Bu oyun sadece elle dokunarak nesnenin ne olduğu bilinmesidir. Drama nedir?, Drama çeşitleri nelerdir?, Eğitici oyunlar nelerdir?, Drama teknikleri nelerdir?, Drama etkinlikleri nelerdir?, Yetişkinler için drama etkinlikleri nelerdir?, Dramanın yararları nelerdir?, işte bu soruların yanıtı…
Elimdeki Ne? Oyunu Nasıl Oynanır?
- Geniş bir ortamda katılımcılar daire şekilde oturmalıdır. Eğer ortam yerde oturmaya uygun değilse sandalye tercih edilmelidir. Ortam uygun ise yerde bağdaş kurarak oturma en doğrusu olacaktır. Lider oyunu başlatamadan önce oyunu katılımcılara anlatmalıdır ve kurallarından bahsetmelidir.
- Lider katılımcılar arasında bir kişiyi gönüllü olarak seçer bu gönül olan katılımcının gözlere göz bandı veya bağlanacak her hangi bir şey ile göremeyeceği şekilde bağlanmalıdır. Lider katılımcının gözünü bağladıktan sonra lider diğer katılımcılardan birini göz temasıyla seçer. O kişi istediği bir nesneyi göz kapalı olan katılımcıya verir ve o kişinin verdiği nesneyi tahmin etmesini ister. Gözleri bağlı olan katılımcı elinde buluna nesneyi gözleri kapalı olarak eliyle tanımaya çalışır. Bu nesneler her türlü şey ola bilir (kıyafet, meyve, sebze, kırtasiye malzemeleri, telefon vb.). Eğer gözü kapalı olan katılımcı doğru tahmin ederse ikinci aşama geçer. Tahmin edemez ise başka bir katılımcı başka bir nesne verir onu tanımaya çalışır. Bildikten sonra ikinci aşamada ise nesneyi veren katılımcı gözü bağlı olan kişinin yanına gelir ve gözü bağlı olan kişi nesneyi veren arkadaşının yüzüne dokunarak onun kim olduğu tahmin etmeye çalışır. Eğer o kişinin kim olduğunu bilir ise gözleri açılır ve bildiği kişi ebe olur yani gözler kapatılır. İkinci aşamayı geçemediyse tekrar başka bir katılımcı nesne verir ve onu tanımaya çalışır. Oyun bu şekilde devam eder.
- Okul öncesinde uygulanamaz.
DRAMANIN DİĞER ETKİNLİKLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!
Elimdeki Ne? Oyununun Kazanımları
- Gözleri kapalı iken hissiyatıyla nesneleri ve kişileri tanımaya çalışır.
- Hayal gücünü artırmaktadır.
- Nesnelerin ayırt edilmesini sağlamaktadır.
- Elinde bulunan nesneyi zihninde canlandırmaktadır.
- Daha dikkatli ve duyarlı olmayı sağlamaktadır.
- Odaklanmayı sağlamaktadır.
- İletişimi kuvvetlendirmektedir.
- Etkileşimi artırmaktadır.
SİTEMİZİN DİĞER BLOK YAZILARINI OKUMAYI UNUTMAYIN!