Halka Oyunu
HALKA OYUNU
El ve göz koordinasyonunu çalıştıran ve bir çok faydası olan halka oyunu her yaş gurubunun rahatlıkla oynayacağı bir etkinlik türüdür. Materyalleri de kolay olan bu etkinlik hem açık hava da hem de kapalı yerde de oynana bilir. Drama nedir?, Dramanın yararları nelerdir?, Eğitici oyunlar nelerdir?, Drama etkinlikleri nelerdir?, Drama teknikleri nelerdir?, Okul öncesi etkinlikleri nelerdir?, Drama oyunları nelerdir?, Yaratıcı drama nedir?, İşte bu soruların yanıtı…
Halka Oyunu Nasıl Oynanır?
- Her ortamda kolaylıkla oynanacak bir oyun olduğu için oynanması için çok geniş ortama ihtiyaç yoktur. Fakat oyun yerinin açık olması gerekir. Ortamın düz bir zemin olmasına da dikkat edin.
- Resimde görüldüğü gibi kazık satında alına bilir veya yapılabilir de, kazığın uzun ya da kısa olması oyunun zorluğuna göre değişe bilir. Kazığın genişliği halkalara göre ayarlanmalıdır. Çünkü halkaların rahat bir şekilde girmesi gerekir. Kazık ok büyükte olmamalıdır.
- Kazığı ve halkaları kalın kartonlardan yapmak mümkündür. Kazığın uzunluğuna göre halkalar yapılmalıdır. İsteğe göre halkalar boyana bilir.
- Kazık en az 1, 2 metre uzağa yerleştirilmelidir. Eğer yarışma halinde olacak ise 2 tane kazık ola bilir. Kazıklarda ayarlandıktan sonra katılımcılar yerlerini alırlar. Liderin katılımcılara oyunun kurallarını anlatır ve daha sonra oyunu başlatır. İsteğe göre süre de tutula bilir. Katılımcılar belli bir mesane uzaklıktan halkaları kazıklara girdirmeye çalışmalıdır. Bütün halkaları kazığa ilk girdiren kişi oyunu kazanmış olmaktadır.
- Bu oyun renkli olarak da oynanmaktadır, Kartonlar renkli olarak hazırlanır. Lider katılımcılara renk sırasını gösterir ve o şekilde halkaları girdirmeleri isteye bilir.
- Her yaş grubu bu oyunu oynaya bilir, yaş grubuna göre mesafe, kazık ve halka ayarlanmalıdır.
- Okul öncesinde de uygulana bilir.
DRAMANIN DİĞER ETKİNLİKLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!
Halka Oyununun Yararları
- El ve göz koordinasyonlarını çalıştırmaktadır.
- Dikkati artırarak dikkat eksikliğine iyi gelmektedir.
- Odaklanmayı sağlayarak odaklanamama problemine de iyi gelmektedir.
- Problem çözme yeteneğini kazandırmaktadır.
- Yarışma bilincini kazandırmaktadır.
- Sosyalleşmesi sağlamaktadır.
- Öz güven kazandırmaktadır.
- Zihinsel ve bedensel gelişimi de artırmaktadır.
- El becerisini de geliştirmektedir.
SİTEMİZİN DİĞER BLOK YAZILARINI OKUMAYI ONUTMAYIN!