DRAMA ETKİNLİKLERİ

Sırt Sırta Dans Oyunu

SIRT SIRTA DANS OYUNU

Hissederek yapılan sırt sırta dans oyunu kişinin etken ve edilgen olmasını sağlayan önemli bir etkinliktir. Bu oyunun kişiye birçok kazanımı mevcuttur. Drama nedir?, Dramanın yararları nelerdir?, Eğitici oyunlar nelerdir?, Drama etkinlikleri nelerdir?, Drama teknikleri nelerdir?, Okul öncesi drama etkinlikleri nelerdir?, Yetişkinler için drama etkinlikleri nelerdir?, Drama oyunları nelerdir?, Dramanın çeşitleri nelerdir?…

Sırt Sırta Dans Oyunu Nasıl Oynanır?

  • Bu oyun için kişi sayısına göre geniş ve rahat bir ortam ayarlanmalıdır.  Lider katılımcıların oyunun oynanacağı ortama toplar ve herkesi ikişerli olarak eşleştirir. Eşleştirme yapıldıktan sonra lider katılımcılara oyunu ve kurallarını anlatır. Daha sonra eşler birbirlerine sırtlarını verirler, her eşler arasında rahat etmeleri için mesafe olmalıdır. Sırt sırta veren eşler gözeleri kapalı şekilde beklemelidir. Lider komutuyla her eşten biri etken olmalıdır. Etken olan kişi eşiyle sırt sırta ve gözleri şekilde hareket etmelidir. Edilgen olan kişiler de eşlerinin yaptığı hareketleri hissederek yapmalıdır. Bu şekilde bir süre boyunca devam edilmelidir. Özellikle etken eşler hareketleri yaparken belirgin ve yavaş yapmalıdır ki edilgen olan eşlerde onları hissederek yapması gerekir.
  • Daha sonra etken olan kişiler bu sefer edilgen olacak edilgen olan kişilerde etken olacaktır. Aynı şekilde etken olan kişiler yine  gözler kapalı şekilde hareket edilmelidir. Edilgen olan kişilerde etken olan kişilerin yaptığı hareketleri hissederek yapması gerekir. Bir süre oyuna devam edildikten sonra liderin komutuyla oyun biter.
  • Lider oyunu bitirdikten sonra katılımcılara bazı sorular sorar. 1- Oyunu hoşunuz gitti mi?, 2- Oyunda zorlandığınız oldu mu?, 3- Etken olduğunuzda ve edilgen olduğunuz da ne hissettiniz?, 4- Uyumlu çalışma ve iş birliği deyince neler anlıyorsunuz?…
  • Okul öncesinde de uygulanabilir.

DRAMANIN DİĞER ETKİNLİKLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

Sırt Sırta Dans Oyununun Kazanımları

  1. Etken ve edilgen durumunu göstermektedir.
  2. Gruplaşmayı sağlamaktadır.
  3. İletişimi kuvvetlendirmektedir.
  4. Dikkatini yoğunlaştırmayı öğretmektedir.
  5. İletişim ve etkileşim kurmaya istekli olmayı sağlamaktadır.
  6. Hisselerinin kuvvetlenmesini sağlamaktadır.
  7. Odaklanmayı sağlamaktadır.
  8. Konsantrasyonu artırmaktadır.
  9. Hafızayı güçlendirmektedir.
  10. Uyum sağlamayı ve iş birliği yapmayı öğretmektedir.

SİTEMİZİN DİĞER BLOK YAZILARINI OKUMAYI UNUTMAYIN!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir